Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változások a kamara ügyfélszolgálatában

2020. március 16.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

 

2020. június 02-tól a Kamara ügyfélszolgálatán - az általános járványügyi és higiénés szabályok betartását szem előtt tartva - Nagykanizsa, Ady Endre u. 1. szám alatt ismét lehetőség van a személyes ügyintézésre! Ügyfélfogadási idő: hétfőtől - csütörtökig 8.00 és 16.00 óra között, pénteken 8.00 és 13.00 óra között.

 

Széchenyi Kártya ügyintézés és okmányhitelesítés előre egyeztetett időpont után!

 

Az ügyintézés megkönnyítése érdekében maximum 2 fő tartózkodhat az ügyféltérben, valamint az ügyintézéshez szájmaszk használata kötelező.

 

A legtöbb ügytípus online módon továbbra is intézhető. Amennyiben személyesen szeretne ügyet intézni, kérjük egyeztessen időpontot kollégáinkkal:

 

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/kapcsolat-8142

Megértésüket köszönjük!

Közlemény

2020. július 2.
A Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége – a 2020. évi tisztújító választásokkal összefüggésben – az alábbiakra hívja fel a tisztelt vállalkozások figyelmét:
 
A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 32.§ (2) bekezdése, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának 91-92. pontja alapján a Kamara választóinak, tagjainak jegyzékét és az írásbeli jelölőlapot a Kamara székhelyén (Nagykanizsa. Ady u. 1.) működő ügyfélszolgálati
irodájában 2020. július 02. és július 16. között közzéteszi.
 
A választási és tagjegyzékkel kapcsolatos észrevételeket megteheti írásban a nakkik@nakkik.hu e-mail címen vagy leadhatja személyesen Szolgáltató Irodánkban.

Artisjus jogdíjértesítők és változásbejelentés

2020. június 4.

Az Artisjus megkezdte a 2020. második negyedévének számlázását mindazon vállalkozások felé, amelyek nyilvános zenefelhasználást végeznek. Tájékoztató a legfontosabb tudnivalókról, teendőkről.

Elindult a Vállalkozói Piactér

2020. május 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kialakított Vállalkozói Piactér célja, hogy segítse a vállalkozások működését, valamint élénkítse és támogassa a cégek közötti üzleti kapcsolatokat. A Vállalkozói Piactér létrehozásával kívánunk ingyenes lehetőséget biztosítani a vállalkozások számára szabad kapacitásaik, illetve termékeik, szolgáltatásaik megjelenítésére, ezzel is segítve üzleti tevékenységük működését a megváltozott gazdasági helyzetben is.

Új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető Széchenyi Kártya konstrukciók

2020. május 11.

TISZTELT ÜGYFELÜNK!

 

Tájékoztatjuk, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére 2020. május 15-től négy új hitelkonstrukció kerül bevezetésre.

„ Közgazdász Nagydíj” Dr. Polay Józsefnek

2020. május 11.

„ Közgazdász Nagydíj” Dr. Polay Józsefnek a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

MFB Krízis Hitelprogram állami kamattámogatással

2020. április 28.

1171/2020. (IV. 21.) Korm. határozat


a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint nagyvállalatokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megvalósításra kerülő hitelkonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről

Üzleti túlélőcsomag - Friss 04.22.

2020. április 24.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) és a teljes kamarai hálózat kiemelten támogatja a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. Jelen kiadványban hiteles és közérthető formában foglaljuk össze a legfontosabb információkat és az eddig bevezetett intézkedéseket. Ezzel alapvető célunk a vállalkozások válságkezelő intézkedéseinek támogatása. Tájékoztatjuk, hogy jelen dokumentumot folyamatosan frissítjük, ezért kérjük, hogy mindig a honlapunkon elérhető legfrissebb változatból informálódjon.

SOS KORONAVÍRUS!

2020. április 19.

Tisztelt Kanizsaiak és Környékbeliek!

Segítsünk a Titánoknak!

 

Orvosi berkekben így hívják az intenzív csapatát, hiszen ezzel a mondattal adják át nekik a beteget:

"Ti tán tudtok még segíteni!"

 

Most a koronavírusos időben is rájuk hárul a legnehezebb feladat. Ebben a helyzetben új megoldásokra is szükség van.

MKIK KKV Üzleti Túlélőcsomag

2020. április 3.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

Mesterportré - Horváth Ferenc, Fa-Feri Kft.

2020. március 31.

A természet (is) motiválja a sokoldalú vállalkozót

 

LENDÜLETBEN ! JÓZAN ÉSSZEL

Online Számla: nem kötelező az átállás

2020. március 30.

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020. április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, tehát a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

Tájékoztatás a gyakorlati képzés finanszírozását illetően

2020. március 26.

Tisztelt Duális Képző!

 

Jelen járványügyi helyzetben a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

 

szakképző intézményekben tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetésének eljárási szabályairól szóló, JEF/29359/2020-ITM számú egyedi miniszteri határozat értelmében a tanulószerződéses tanulók gyakorlati képzése 2020. március 16-tól az alábbi négy formában valósulhat meg, amelyeknek finanszírozási háttere is különböző:

Megérkeztek a törlesztési moratórium részletszabályai, nem számítható fel kamatos kamat

2020. március 25.

Kedd éjszaka jelent meg a százezrek által várt rendelet a Magyar Közlönyben, amely a hiteltörlesztési moratórium részletszabályait tartalmazza. Ezek lényege, hogy a moratórium idején nem számítható fel kamatos kamat, valamint hogy a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy a törlesztőrészlet nagysága a futamidő időtartama alatt változatlan. Újdonság, hogy a kedvezményt a munkáltatói kölcsönökre és az eszközkezelő programra is kiterjeszti a kormány.

Könnyítettek a házhozszállítás szabályain

2020. március 23.

A Kormány 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelete alapján bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül is folytatható üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzet idején, ha a kereskedő napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmaz.

Nyári diákmunka támogatás

2020. július 3.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Schanda Tamás múlt héten bejelentette, hogy a kormány 3 milliárd forintos keretösszeggel indítja el a diákok nyári munkavállalását támogató programot.

A programban a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, július 1. és augusztus 30. között. A tanulók a programban két típusú - önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén folytatott - diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben maximum két hónapra vállalhatnak munkát, de míg előbbinél legfeljebb napi 6 órában, utóbbinál már napi 8 órában is dolgozhatnak.

MKIK KKV Restart

2020. június 9.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!


Mivel a koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések hatására a közegészségügyi korlátozások jelentősen enyhülnek, a magyar – és ezzel egy időben az európai és globális – gazdaság járvány miatti nehézségei is lassan, de fokozatosan mérséklődnek.

Már letölthető a NAV Online Számla mobilapplikációja

2020. június 4.

Már 300 ezer vállalkozó szolgáltat online számlaadatot a NAV-nak. Az adóhatóság online számlázóját már 25 ezren használják. Most megjelent a számlázóhoz kapcsolódó telefonos applikáció – mondta el a növekedés.hu-nak Sinkáné dr. Csendes Ágnes, a NAV szakfőigazgatója.

Üzleti túlélőcsomag - Friss 2020.05.13

2020. május 14.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

Gazdaságvédelmi akcióterv - a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségek

2020. május 11.

Tisztelt Kamarai Tagunk! Tisztelt Partnerünk!

 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a gazdaságvédelmi akcióterv keretében létrehozott, a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségeket.  

Kijárási korlátozások enyhítése

2020. május 4.

A Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a védelmi intézkedésekről

90%-os mértékű visszavonhatatlan állami készfizető kezességvállalás

2020. április 28.

1170/2020. (IV. 21.) Korm. határozat


a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint nagyvállalatokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MFB Magyar  Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Garantiqa Hitelgarancia Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megvalósítandó garanciakonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről

A KAMARAI HÁLÓZAT VÉLEMÉNYE A „GAZDASÁGVÉDELMI AKCIÓTERV”- RŐL

2020. április 20.

A teljes kamarai hálózat közösen véleményezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gondozásában elkészített Gazdaságvédelmi Akciótervet, amelyről egy 18 oldalas szakmai vélemény született, számos kiegészítéssel, további javaslattal ellátva.

Jelen közleményben a számos javaslat közül csupán néhányat emelünk ki, tekintettel arra, hogy valamennyi terület még további, részletes egyeztetést igényel.

INDUL AZ MKIK GVI 2020. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2020. április 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. 

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaira ad előrejelzést a gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei megbízhatóan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

MKIK Válságkezelő Csomag

2020. március 31.

Közreadjuk az MKIK és a területi kamarák együttműködésével készült vállalkozói kéréseket és észrevételeket tartalmazó anyagot, melynek célja, hogy elősegítse a cégek vírus által elszenvedett veszteségeinek minimalizálását, az újraindítás megkönnyítését  és sikeres megvalósítását.

Kereskedelmi korlátozások, melyek a koronavírus járványhoz kapcsolódóan léptek életbe

2020. március 30.

Egy helyen összegyűjtve találják azokat a híreket, hasznos linkeket, melyek a kereskedelemmel, szállítmányozással kapcsolatos.

Kijárási korlátozást vezettek be március 28-tól

2020. március 30.

Kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el.

Újabb gazdasági válság? Nyertesként is kijöhetnek a cégek. Segít a digitalizáció!

2020. március 26.

A koronavírussal kapcsolatos szükségintézkedések és annak eredményeként kialakuló gazdasági sokk, a kritikus ágazatokon kívül várhatóan a vállalkozói közösség legkisebb, vagy legkevesebb tartalékkal bíró szereplőit fogja leginkább megviselni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Modern Vállalkozások Programja digitális „segélyvonallal” és egyéb díjmentes szolgáltatásokkal, felajánlásokkal készül segíteni a jelenleg az online térbe menekülő, bajba jutott cégeknek.

Online pénztárgépek felülvizsgálata veszélyhelyzet idején

2020. március 23.

A NAV csak abban az esetben javasolja a veszélyhelyzet időszaka alatt esedékessé váló éves felülvizsgálatok elvégzését, ha az közvetlen személyes érintkezés nélkül, vagy annak minimalizálásával megoldható.