Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változások a kamara ügyfélszolgálatában

2020. november 9.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt

 

2020. november 16-tól a személyes ügyfélfogadás

korlátozottan működik.

 

 

 

Kérjük, hogy csak az alábbi ügyek esetén, előzetes időpont egyeztetés után keresse fel ügyfélszolgálatunkat:

 

Széchenyi Kártya ügyintézés

Tanulószerződés ügyintézés

Okmányhitelesítés

Kamarai hozzájárulás befizetése

 

A kamarai hozzájárulás befizetésénél kérjük, hogy lehetőség szerint az átutalást részesítse előnyben.

 Bankszámlaszámunk: Sberbank 14100134-12287549-13000004

A közlemény rovatban szíveskedjen feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

 

Elérhetőségeink:

93/516-670

30/754-3616

 

nakkik@nakkik.hu

 

Megértésüket köszönjük!

FELHÍVÁS ORSZÁGOS VIZSGAFELÜGYELŐI NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRE

2020. november 13.

A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Szkr.) 272. § (1) és (3) bekezdése értelmében a szakmai vizsga vizsgabizottsága három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja felel a szakmai vizsga szabályszerűségéért. A vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagját (azaz a vizsgafelügyelőt) a szakmai vizsga helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja. 

Káoszból rend - Hogyan fordítsuk előnyünkre a NAV adatszolgáltatást?

2020. november 12.

MEGHÍVÓ
Tisztelettel meghívjuk Önt a Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat

Káoszból rend - Hogyan fordítsuk előnyünkre a NAV adatszolgáltatást?

 

Digitális megoldások vállalkozása dokumentumainak, számláinak és pénzügyi bizonylatainak kezelésére c. rendezvényére

 

 

A kormány kihirdette a legújabb védelmi intézkedéseket

2020. november 11.

A védelmi intézkedéseket tartalmazó Kormányrendeletek elérhetőek a Magyar Közlöny 2020. évi 242. számában és a csatolt fájlban.

 

BREXIT-re való felkészülést segítő tájékoztató linkekkel

2020. október 15.

Szíves tájékoztatásul olvashatják Takács Szabolcs, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (Brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztosa által megküldött alábbi tájékoztatást.

Csalással való próbálkozás a Brexitre való hivatkozással

2020. szeptember 30.

Szíves tájékoztatásul olvashatják a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályától érkezett alábbi felhívást.

Tájékoztatás GINAPP alkalmazásról

2020. szeptember 29.

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazását, a GINAPP-ot.

Tájékoztatás a 2021-ben megváltozó szabályokról a jótállási igényekre vonatkozóan

2020. szeptember 15.

Figyelmükbe ajánljuk a kormány 270/2020. (VI. 12.). számú rendeletét – az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról –, amely értelmében lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban.

Vállalati Fehér Könyv – gyakorlati útmutató a járványhelyzetre való felkészüléshez

2020. szeptember 7.

Az új, online elérhető kiadvánnyal az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat.

Megalakult az MKIK Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója

2020. augusztus 14.

Megalakult az MKIK Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója
Beszámoló a 2020. július 30-ai alakuló üléséről

Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI)

2020. augusztus 4.

Augusztus 23. és 29. között a Neumann Társaság, az ELTE Informatikai Kara és Nagykanizsa Megyei Jogú Város rendezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával Nagykanizsán zajlik a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI). A CEOI régiónk legfontosabb informatikai tanulmányi versenye, amelyen a legtehetségesebb középiskolás diákok mérik össze programozási ismereteiket.

MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2020 élelmiszeripari fórum

2020. augusztus 4.

Felhívjuk szíves figyelmüket az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya által felénk továbbított meghívóra a bécsi MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2020 élelmiszeripari fórumra 2020. október 14-én.

Tájékoztatás a nyílt végű pénzügyi lízing kezelésével kapcsolatban

2020. július 23.

nyílt végű pénzügyi lízing kezelésére vonatkozó 47/2020 (III.18) és a 62/2020 (III. 24.) Korm. rendeletek hatályukat vesztették és helyükbe a 2020. évi LVIII. tv lépett

A Törvény a lízingszerződésből folyó lízingdíj fizetési kötelezettségeket és az ezeket biztosító mellékkötelezettségeket érinti, a felek egyéb jogait és kötelezettségeit, így az eszköz használati jogát és a vételi jog gyakorlásának feltételeit nem – lásd a Törvény 9.§ (1) bekezdése a fizetési kötelezettségek elhalasztásáról és a 9.§ (3) és a 13.§ (3) bekezdése –.

Nyári diákmunka támogatás

2020. július 3.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Schanda Tamás múlt héten bejelentette, hogy a kormány 3 milliárd forintos keretösszeggel indítja el a diákok nyári munkavállalását támogató programot.

A programban a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, július 1. és augusztus 30. között. A tanulók a programban két típusú - önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén folytatott - diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben maximum két hónapra vállalhatnak munkát, de míg előbbinél legfeljebb napi 6 órában, utóbbinál már napi 8 órában is dolgozhatnak.

MKIK KKV Restart

2020. június 9.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!


Mivel a koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések hatására a közegészségügyi korlátozások jelentősen enyhülnek, a magyar – és ezzel egy időben az európai és globális – gazdaság járvány miatti nehézségei is lassan, de fokozatosan mérséklődnek.

Már letölthető a NAV Online Számla mobilapplikációja

2020. június 4.

Már 300 ezer vállalkozó szolgáltat online számlaadatot a NAV-nak. Az adóhatóság online számlázóját már 25 ezren használják. Most megjelent a számlázóhoz kapcsolódó telefonos applikáció – mondta el a növekedés.hu-nak Sinkáné dr. Csendes Ágnes, a NAV szakfőigazgatója.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Választási Bizottságának közleménye

2020. szeptember 9.

2020. augusztus 28-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat küldöttei ismét dr. Polay Józsefet választották négy évre Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás - letölthető igazolás minta

2020. november 11.

A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvénytervezetét

2020. október 15.

A Pénzügyminisztérium 2020. október 13. napján benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amelyben a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) adóbürokrácia csökkentésére tett javaslatai szerepelnek.

Meghívó - Országos Online Konferencia - Logisztika 4.0.

2020. október 14.

Tisztelt Vállalkozásvezető!

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szeretettel meghívja Önt az alábbi online rendezvényre 2020. október 21-én, szerdán 13.00 órától.

Cleantech in Paris Region - pályázati felhívások

2020. szeptember 30.

Szíves tájékoztatásul bemutatjuk a Párizsi Nagykövetségtől érkezett alábbi franciaországi pályázati lehetőségeket „cleantech” megoldásokkal rendelkező startupok, KKV-k számára.

Tájékoztatás az NKFIH támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról

2020. szeptember 18.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (továbbiakban: NKFIH) tájékoztatást tett közzé honlapján a COVID-19 fertőzés okozta humánjárvánnyal összefüggésben a támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról.

Átadták a kamarai kitüntetéseket

2020. szeptember 9.

A Küldöttgyűlés hivatalos részét követően dr. Parragh László az MKIK elnöke, dr. Polay József, a NAKKIK elnöke, Cseresnyés Péter, Kereskedelempolitikáért és Fogyasztóvédelemért Felelős államtitkár, Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere adta át a kamarai kitüntetéseket.

Online konferencia és üzleti kapcsolatok - 2020.09.29.

2020. szeptember 4.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. szeptember 29-én online konferenciát szervez Budapesten „Hőtermelés az épületekben Németországban és Magyarországon - fókuszban a nap- és a geotermikus energia” címmel.

Nemzeti Exportvédelmi Program - pályázható vissza nem térítendő támogatás külpiacra jutáshoz 3-50 millió forint között

2020. augusztus 4.

Tisztelt Kamarai Partnereink!

 

Ezúton szeretnénk feléhívi az exportáló és a külpiaci jelenlét megerősítésére  törekvő cégek figyelmét egy új  pénzforrás pályázati lehetőségre.

Online rendezvények India relációban: CII - Nemzetközi Űrkonferencia és kiállítás 2020. szeptember 15-től, India Healthcare week (egészségügy) augusztus 17–21-ig

2020. augusztus 4.

Felhívjuk szíves figyelmüket az Indiai Iparszövetség (CII) által szervezett közelgő online eseményekre.

Kamarai közlemény

2020. július 28.

2020-ban a kamarai törvény értelmében lejár a küldöttek és a tisztségviselők mandátuma. A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Választási Bizottsága a 2020. július 1-i ülésén elfogadta azokat a szabályokat, amelyek szükségesek a kamarai választások lebonyolításához.

Fontos tudnivaló, hogy  választási névjegyzékben szereplő gazdálkodó szervezetek választhatnak és csak az önkéntes kamarai tagok választhatók.  A választásra jogosultak és a választhatók adatait július 2 – július 16. között közzétettük. Azzal kapcsolatban kifogás nem érkezett. 

Megjelent az adókönnyítésekről szóló törvény

2020. július 20.

2020. július 14-én megjelent a Magyar közlöny 168. számában a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló 2020. évi LXXVI. törvény.

A törvény az alábbi adókönnyítéseket tartalmazza:

Közlemény

2020. július 2.
A Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége – a 2020. évi tisztújító választásokkal összefüggésben – az alábbiakra hívja fel a tisztelt vállalkozások figyelmét:
 
A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 32.§ (2) bekezdése, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának 91-92. pontja alapján a Kamara választóinak, tagjainak jegyzékét és az írásbeli jelölőlapot a Kamara székhelyén (Nagykanizsa. Ady u. 1.) működő ügyfélszolgálati
irodájában 2020. július 02. és július 16. között közzéteszi.
 
A választási és tagjegyzékkel kapcsolatos észrevételeket megteheti írásban a nakkik@nakkik.hu e-mail címen vagy leadhatja személyesen Szolgáltató Irodánkban.

Artisjus jogdíjértesítők és változásbejelentés

2020. június 4.

Az Artisjus megkezdte a 2020. második negyedévének számlázását mindazon vállalkozások felé, amelyek nyilvános zenefelhasználást végeznek. Tájékoztató a legfontosabb tudnivalókról, teendőkről.