Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változások a kamara ügyfélszolgálatában

2020. november 9.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt

 

2020. november 16-tól a személyes ügyfélfogadás

korlátozottan működik.

 

 

 

Kérjük, hogy csak az alábbi ügyek esetén, előzetes időpont egyeztetés után keresse fel ügyfélszolgálatunkat:

 

Széchenyi Kártya ügyintézés

Tanulószerződés ügyintézés

Okmányhitelesítés

Kamarai hozzájárulás befizetése

 

A kamarai hozzájárulás befizetésénél kérjük, hogy lehetőség szerint az átutalást részesítse előnyben.

 Bankszámlaszámunk: Sberbank 14100134-12287549-13000004

A közlemény rovatban szíveskedjen feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

 

Elérhetőségeink:

93/516-670

30/754-3616

 

nakkik@nakkik.hu

 

Megértésüket köszönjük!

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

2021. január 5.

Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozások figyelmét, hogy a 2021. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás

megfizetésének határideje a vírushelyzetre való tekintettel

 

 

2021. április 30.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2021

2021. február 23.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2021” címmel.
 
A kiadvány ingyenesen átvehető ügyfélszolgálatunkon, illetve elérhető online IDE kattintva.

Tájékoztatás a helyi iparűzési adó kapcsán

2021. február 18.

A helyi iparűzési adóról szóló rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021-ben csak az adott előleg-fizetési időpontban esedékes adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni, de az adókönnyítés igénybevételéhez a vállalkozónak 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára nyilatkoznia kell.

Országos Kollégiumi Elnökválasztás

2020. november 30.

Az MKIK elnöksége alakuló ülésén Dr. Polay Józsefet, a NAKKIK elnökét a Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégium elnökévé választotta.

FELHÍVÁS ÁGAZATI ALAPVIZSGA VIZSGAELNÖKI NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRE

2020. november 20.

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 91. § (1)-(3) bekezdése alapján a gazdasági kamara az adott ágaztában történő munka végzéshez szükséges szakmai alaptudást és kompetenciát országosan egységes eljárás keretében mérő ágazati alapvizsga megszervezéséhez, az Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékbe történő felvétel céljából pályázatot hirdet.

 

Az Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékbe jelen pályázati felhívás alapján lehet jelentkezni.

Káoszból rend - Hogyan fordítsuk előnyünkre a NAV adatszolgáltatást?

2020. november 12.

MEGHÍVÓ
Tisztelettel meghívjuk Önt a Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat

Káoszból rend - Hogyan fordítsuk előnyünkre a NAV adatszolgáltatást?

 

Digitális megoldások vállalkozása dokumentumainak, számláinak és pénzügyi bizonylatainak kezelésére c. rendezvényére

 

 

A kormány kihirdette a legújabb védelmi intézkedéseket

2020. november 11.

A védelmi intézkedéseket tartalmazó Kormányrendeletek elérhetőek a Magyar Közlöny 2020. évi 242. számában és a csatolt fájlban.

 

BREXIT-re való felkészülést segítő tájékoztató linkekkel

2020. október 15.

Szíves tájékoztatásul olvashatják Takács Szabolcs, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (Brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztosa által megküldött alábbi tájékoztatást.

Csalással való próbálkozás a Brexitre való hivatkozással

2020. szeptember 30.

Szíves tájékoztatásul olvashatják a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályától érkezett alábbi felhívást.

Tájékoztatás GINAPP alkalmazásról

2020. szeptember 29.

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazását, a GINAPP-ot.

Tájékoztatás a 2021-ben megváltozó szabályokról a jótállási igényekre vonatkozóan

2020. szeptember 15.

Figyelmükbe ajánljuk a kormány 270/2020. (VI. 12.). számú rendeletét – az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról –, amely értelmében lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban.

Vállalati Fehér Könyv – gyakorlati útmutató a járványhelyzetre való felkészüléshez

2020. szeptember 7.

Az új, online elérhető kiadvánnyal az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat.

Megalakult az MKIK Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója

2020. augusztus 14.

Megalakult az MKIK Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója
Beszámoló a 2020. július 30-ai alakuló üléséről

Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI)

2020. augusztus 4.

Augusztus 23. és 29. között a Neumann Társaság, az ELTE Informatikai Kara és Nagykanizsa Megyei Jogú Város rendezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával Nagykanizsán zajlik a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI). A CEOI régiónk legfontosabb informatikai tanulmányi versenye, amelyen a legtehetségesebb középiskolás diákok mérik össze programozási ismereteiket.

MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2020 élelmiszeripari fórum

2020. augusztus 4.

Felhívjuk szíves figyelmüket az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya által felénk továbbított meghívóra a bécsi MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2020 élelmiszeripari fórumra 2020. október 14-én.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Választási Bizottságának közleménye

2020. szeptember 9.

2020. augusztus 28-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat küldöttei ismét dr. Polay Józsefet választották négy évre Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

Már elérhető a 2021. évi Adótanácsadó

2021. február 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is kiadta általános adózási tájékoztatóját, ami a kis- és középvállalkozásoknak segít eligazodni a különböző adónemek, és adózási formák között.

A kiadvány ingyenesen átvehető ügyfélszolgálatunkon, illetve online is elérhető IDE kattintva.

Online adókonferencia

2021. február 5.

Meghívó

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint partnere a KKVHÁZ - a Magyar Gazdaság Kávéháza szeretettel meghívja Önt a 2021 február 16-án 14:00 – 16:00 között sorra kerülő online adókonferenciára, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyújt kizárólag Zala megye és ezen belül Nagykanizsa vállalkozóinak.

Magas állami kitüntetésben részesült Dr. Polay József a NAKKIK elnöke

2020. november 30.

Októberben a pénzügyminiszter által adható legjelentősebb szakmai tárcakitüntetésben, „Magyar Gazdaságért” díjban részesült elnökünk. A kitüntetést kiemelkedően eredményes szakmai tevékenysége és sikeres életútja elismeréséül kapta. Az emlékplakett ezüstből készült és első oldalán Gróf Széchenyi István „a legnagyobb magyar” arcképét, míg másik oldalán a Lánchíd sziluettjét és idézetet tartalmaz. Elnökünknek idén ez már a harmadik jelentős elismerése, hiszen májusban „Közgazdász Nagydíjat” – az országban egyedüliként-, augusztusban pedig „Kamarai életműdíjat” kapott.

FELHÍVÁS ORSZÁGOS VIZSGAFELÜGYELŐI NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRE

2020. november 13.

A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Szkr.) 272. § (1) és (3) bekezdése értelmében a szakmai vizsga vizsgabizottsága három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja felel a szakmai vizsga szabályszerűségéért. A vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagját (azaz a vizsgafelügyelőt) a szakmai vizsga helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja. 

Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás - letölthető igazolás minta

2020. november 11.

A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvénytervezetét

2020. október 15.

A Pénzügyminisztérium 2020. október 13. napján benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amelyben a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) adóbürokrácia csökkentésére tett javaslatai szerepelnek.

Meghívó - Országos Online Konferencia - Logisztika 4.0.

2020. október 14.

Tisztelt Vállalkozásvezető!

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szeretettel meghívja Önt az alábbi online rendezvényre 2020. október 21-én, szerdán 13.00 órától.

Cleantech in Paris Region - pályázati felhívások

2020. szeptember 30.

Szíves tájékoztatásul bemutatjuk a Párizsi Nagykövetségtől érkezett alábbi franciaországi pályázati lehetőségeket „cleantech” megoldásokkal rendelkező startupok, KKV-k számára.

Tájékoztatás az NKFIH támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról

2020. szeptember 18.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (továbbiakban: NKFIH) tájékoztatást tett közzé honlapján a COVID-19 fertőzés okozta humánjárvánnyal összefüggésben a támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról.

Átadták a kamarai kitüntetéseket

2020. szeptember 9.

A Küldöttgyűlés hivatalos részét követően dr. Parragh László az MKIK elnöke, dr. Polay József, a NAKKIK elnöke, Cseresnyés Péter, Kereskedelempolitikáért és Fogyasztóvédelemért Felelős államtitkár, Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere adta át a kamarai kitüntetéseket.

Online konferencia és üzleti kapcsolatok - 2020.09.29.

2020. szeptember 4.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. szeptember 29-én online konferenciát szervez Budapesten „Hőtermelés az épületekben Németországban és Magyarországon - fókuszban a nap- és a geotermikus energia” címmel.

Nemzeti Exportvédelmi Program - pályázható vissza nem térítendő támogatás külpiacra jutáshoz 3-50 millió forint között

2020. augusztus 4.

Tisztelt Kamarai Partnereink!

 

Ezúton szeretnénk feléhívi az exportáló és a külpiaci jelenlét megerősítésére  törekvő cégek figyelmét egy új  pénzforrás pályázati lehetőségre.

Online rendezvények India relációban: CII - Nemzetközi Űrkonferencia és kiállítás 2020. szeptember 15-től, India Healthcare week (egészségügy) augusztus 17–21-ig

2020. augusztus 4.

Felhívjuk szíves figyelmüket az Indiai Iparszövetség (CII) által szervezett közelgő online eseményekre.