Üdvözöljük a

Az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő címkével kapcsolatos kereskedői feladatok - tájékoztató

honlapján!

-

Az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő címkével kapcsolatos kereskedői feladatok - tájékoztató

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2022. május 12.

Az adattörlő alkalmazás a tartós adathordozó eszközök – például mobiltelefonok és laptopok – széles körénél teszi lehetővé az eszközön tárolt adatok biztonságos és visszavonhatatlan törlését.

Mint ahogyan az Ön előtt is ismeretes az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) előírásai alapján 2021. december 1-től a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NMHH) a személyes adataink védelmében ingyenes adattörlő szolgáltatást nyújt a fogyasztók részére. Az NMHH a kereskedőknek és a fogyasztóknak az nmhh.hu/veglegestorles címen tájékoztató aloldalt hozott létre saját weblapján.

Az ellenőrzések során azt tapasztalták, hogy a vállalkozásoknak gondot okoz a rendeletben foglaltak értelmezése, alkalmazása és betartása. A vállalkozókat hivatott segíteni a jogszabály helyes értelmezésében a mellékletben elérhető tájékoztató anyag.