Üdvözöljük a

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak pályázat

honlapján!

-

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak pályázat

Szerző: Torma-Paluska Ágnes | 2016. március 7.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) közvetítő szervezetként vesz részt az Európai Bizottság által finanszírozott „Erasmus Fiatal Vállalkozóknak” programban, amelynek keretében új – 3 évnél nem régebbi – vagy leendő vállalkozók – azaz cégindítást tervező magánszemélyek – 1-6 hónapos munkavégzést folytathatnak egy külföldi tapasztalt vállalkozásnál.

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak - pályázat

 

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pályázatot hirdet leendő, új és tapasztalt vállalkozók részére az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban való részvételre.

 

A program célja:

-       Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak egy határokon átnyúló program, amely az új vagy leendő vállalkozóknak ad lehetőséget arra, hogy a résztvevő országokban működő tapasztalt vállalkozóktól tanulhassanak. A tapasztalatcsere a fogadó vállalkozónál való 1-6 hónapos tartózkodással valósul meg, amelynek során az új vállalkozó aktív munkavégzést folytat, és szert tesz a vállalkozás indításához, működtetéséhez szükséges ismeretekre. A fogadó vállalkozónak lehetősége nyílik külföldi partnerekkel való együttműködésre, új piacok megismerésére, továbbá ingyen munkaerőhöz jut az új vállalkozó személyében. Új/leendő vállalkozóként a program végeztével nincs cégalapítási/-fenntartási kötelezettség.

 

Ki pályázhat?

-       Fiatal vállalkozó: vállalkozás indítását tervező magánszemély (leendő vállalkozó); új (3 évnél fiatalabb) vállalkozó.

-       Fogadó vállalkozó: tapasztalt (3 évnél régebben alakult) mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv)

 

Célországok:

-       A programban 37 ország új és tapasztalt vállalkozói vesznek részt Európa valamint Törökország területéről.

 

Támogatás, időtartam:

-       Az új/leendő vállalkozó kint tartózkodása minimum 1, maximum 6 hónap lehet, amelynek költségeit a közvetítő szervezeten (VKIK) keresztül az Európai Bizottság finanszírozza, célországtól függően 530-1100 euró/hó összegben.

 

Pályázat:

-       Fiatal vállalkozóként: idegen nyelvű rövid pályázati adatlap kitöltése, önéletrajz és üzleti terv benyújtása

-       Fogadó vállalkozóként: idegen nyelvű rövid információs adatlap kitöltése, önéletrajz benyújtása

 

További információ, jelentkezés:

Czigány Attila gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

8200 Veszprém, Radnóti tér 1.

Tel.: +36-88-814-103 Fax: +36-88-412-150

attila.czigany@veszpremikamara.hu

www.veszpremikamara.hu/erasmus