Üdvözöljük a

Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 program

honlapján!

-

Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 program

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2016. augusztus 10.

A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése is, támogatva a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősítését, ösztönözve a vállalatokat „gyakornoki helyek” kialakítására. Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.
A program elsődleges célja a fentiekkel összhangban a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.  

A gyakornoki program a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén egyrészt bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is. 

A pályázat részletes felhívása a következő linken érhető el:
https://www.palyazat.gov.hu/ginop-524-16-gyakornoki-program-plyakezdk-tmogatsra

 

További információ: 

 

Martinecz Aranka

Mobil: +36 20 237 7763

e-mail: martinecz.aranka@szpi.hu