Üdvözöljük a

Kiírták a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

honlapján!

-

Kiírták a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Szerző: Torma-Paluska Ágnes | 2015. december 8.

Innovációs nagydíj pályázatot hirdetett a Magyar Innovációs Alapítvány az idei legnagyobb horderejű műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítmény elismerésére. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke, Pakucs János közölte, a huszonnegyedik alkalommal kiírt pályázatra 2016. február 17-ig lehet jelentkezni.

 

 

 

 

A nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át. A 2013. január 1-je után alapított legeredményesebb startup vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díját kapja, az elismeréseket március végén adják át az Országházban.

 

A pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2015. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet. 

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke professzor Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke. 

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2015-ben elért többleteredmény/többletárbevétel, ill. egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli. 

 

További információ a Magyar Innovációs Szövetség honlapján érhető el.

(Forrás: www.dkik.hu)