Üdvözöljük a

Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI)

honlapján!

-

Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI)

Szerző: Kereskai Péter | 2020. augusztus 4.

Augusztus 23. és 29. között a Neumann Társaság, az ELTE Informatikai Kara és Nagykanizsa Megyei Jogú Város rendezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával Nagykanizsán zajlik a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI). A CEOI régiónk legfontosabb informatikai tanulmányi versenye, amelyen a legtehetségesebb középiskolás diákok mérik össze programozási ismereteiket.

A CEOI-t 1994 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy fokozza a diákok érdeklődését az informatika és infokommunikációs technológiák iránt. Az idei diákolimpiára tizenhárom országból érkeznek négyfős, kimagasló programozási ismeretekkel rendelkező középiskolás diákokból álló csapatok, két-két csapatvezető kíséretében.

A 2020-as versenynek a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium ad otthont. A vírushelyzet miatt az esemény időpontja az eredeti tervekhez képest változott, a közép-európai országokban lakó csapatvezetők visszajelzései alapján alakult ki az új időpont. A kijárási korlátozások feloldása után, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) időpontja előtt a résztvevők nagy része szeretne személyesen részt venni az eseményen. A járványhelyzet esetleges kedvezőtlen alakulása esetén az interneten keresztül azon országok diákjai is részt vehetnek a versenyen, akik a CEOI időpontjában esetleg nem tudnak Magyarországra utazni.

A magyar diákok hagyományosan jól szerepelnek a CEOI-n: az elmúlt huszonöt évben összesen ötvenhat érmet gyűjtöttek. A tavalyi versenyről diákjaink egy arany és három bronzéremmel térhettek haza. A verseny történetében 2019-ben szerzett először magyar diák abszolút első helyet: ő volt a legjobb az aranyérmesek között is.

A CEOI 2020 hivatalos honlapja: http://ceoi2020.inf.elte.hu/

Amennyiben a jövő élvonalbeli programozó-generációjának jeles képviselőit vállalata közvetlen módon szeretné elérni, ha Önök is szeretnének megjelenni a diákolimpián, kérjük, vegyék fel társaságunkkal a kapcsolatot! Köszönettel fogadunk felajánlásokat is, akár az összes versenyző számára összeállítandó ajándékcsomaggal, akár a legjobban szereplő diákolimpikonok különdíjaival kapcsolatban.

A versenyt 2020. augusztus 24-én 16 órakor a Medgyaszai Házban dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke fogja megnyitni: megtiszteltetésnek vennénk, ha az Önök képviselője is részt venne az eseményen.

Az esemény zárórendezvényére augusztus 28-án délután 15 órakor kerül sor a Medgyaszai Házban, ekkor hirdetjük ki az idei helyezéseket.



Tisztelettel:
dr. Beck György
a Neumann Társaság elnöke

Csatolt állományok: