Üdvözöljük a

Partnerségi megállapodás a Területfejlesztési Miniszterrel, egyeztetés a Miniszterhelyettessel

honlapján!

-

Partnerségi megállapodás a Területfejlesztési Miniszterrel, egyeztetés a Miniszterhelyettessel

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2023. január 19.

Az északnyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési zónához tartozó kilenc kereskedelmi és iparkamara, köztük a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, stratégiai megállapodást írt alá január 13-án, pénteken dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel.

 

A stratégiai partnerség annak érdekében jött létre, hogy a miniszter egyes jogszabályok, valamint szakmai döntések előkészítésébe közvetlenül vonjon be kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó szervezeteket, intézményeket.

A felek együttműködnek a jogszabályok előkészítésében, módosításában, felülvizsgálatában.

 

A kamaráknak lehetőségük van véleményt nyilvánítani, javaslatokat tenni a területfejlesztést, pályázati kiírásokat, a gyakorlati képzési rendszert érintő döntések előkészítésével kapcsolatban.

 

 

 

 

 

Ezt követően Elnökünk tárgyalásokat folytatott dr. Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettessel a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési koncepciójának minél szélesebb körű megvalósítása érdekében.

A felek megállapodtak abban, hogy az elkövetkezendő hónapokban a kamara által felvázolt 5 pontban részletekbe menő egyeztetéseket folytatnak.

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Nagy T.