Üdvözöljük a

Vámfelfüggesztések

honlapján!

-

Vámfelfüggesztések

Szerző: Kereskai Péter | 2016. szeptember 6.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ismertetője az autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésére, módosítására vonatkozóan

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy

 

-         a 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új, vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket legkésőbb 2016. augusztus 30-ig kell eljuttatni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai és Világgazdasági Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

 

-         Lehetőség van a jelenleg érvényes vámfelfüggesztésekkel, illetve vámkontingensekkel szembeni kifogások előterjesztésére is. A kifogásokat az arra rendszeresített formanyomtatványon, elektronikus formában, folyamatosan, de legkésőbb 2016. október 31-ig lehet benyújtani a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai és Világgazdasági Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára.

 

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák az ismertetőt, amely összefoglalja a kérelmekkel kapcsolatos tartalmi és formai követelményeket! Mellékelem a kérelmek benyújtásához szükséges formanyomtatványokat is.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai és Világgazdasági Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságának e-mail címe: vtb.hungary@mfa.gov.hu