Üdvözöljük a

Villamosmérnök képzés Nagykanizsán

honlapján!

-

Villamosmérnök képzés Nagykanizsán

Szerző: Kereskai Péter | 2016. március 29.

Tisztelt leendő Együttműködő Partnerünk, Tisztelt Cégvezető!

 
Az elmúlt évben a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza a zalai, somogyi vállalatok támogatásával duális képzések (mérnökinformatika és turizmus szak) szervezésébe kezdett.

Személyes találkozóink alkalmával szinte minden esetben előkerültek további fejlesztési igények, amelyek közül kiemelten szerepelt a villamosmérnöki alapszak. A Pannon Egyetem vezetésével, illetve a Műszaki Informatika Kar (mint a villamosmérnöki képzésért felelős kar) szakmai stábjával történt egyeztetés alapján döntés született arról, hogy az Egyetem a Nagykanizsai Kampuszon is elindítja a villamosmérnöki alapszakot duális képzési formában.

A szak tervezett indulási időpontja: 2017. szeptember.

Ahhoz, hogy ezt a jelentős fejlesztést Nagykanizsán végre tudjuk hajtani, három területen szeretnénk partnereink támogatását kérni.

  1. Szeretnénk, ha jeleznék a duális hallgatói igényüket, hiszen a szakindítási anyag benyújtásakor előnyös, ha látszik a konkrét piaci kereslet.
  2. Örülnénk annak, ha Önök is részt vennének a képzésben, ehhez olyan vállalati szakembereket keresünk, akik szívesen átadják a gyakorlati ismereteiket a közös hallgatóinknak.
  3. A képzés szakirányát/szakirányait közösen szeretnénk meghatározni, ezért várjuk a javaslataikat ezen a területen is, illetve ehhez kapcsolódik a szükséges technológiai háttér megteremtése. Azt kérdezzük tisztelettel, hogy rendelkeznek-e a képzéshez/szakirányhoz szükséges laborokkal, berendezésekkel és ezeket a hallgatók rendelkezésére tudják-e bocsátani?

  

Nagyon feszített tempót fogalmaztunk meg a villamosmérnöki képzés elindításával kapcsolatosan, ezért kérnénk, hogy legkésőbb 2016. március 31-ig szíveskedjen visszaküldeni az összeállított táblázatot. Reményeink szerint 2016. szeptemberében a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza a mérnök informatikus duális alapszak mellett a villamosmérnöki duális alapszak beiskolázási kampányát is megkezdheti az Önök segítségével!

Nagyon köszönöm a támogatásukat, kérem a táblázatot legyenek szívesek a birkner.zoltan@uni-pen.hu emailcímre visszaküldeni.

Csatolt állományok: