Üdvözöljük a

A vendéglátás dicsérete, a gasztronómia diadala Hévízen

honlapján!

-

A vendéglátás dicsérete, a gasztronómia diadala Hévízen

Szerző: admin23 | 2013. március 13.

Pályaorientáció Hévízen

Első pályaorientációs programunkat a kiskanizsai és a miklósfai általános iskola 7. osztályos tanulóinak szerveztük. 42 pályaválasztás előtt álló gyermeket vittünk az ötcsillagos Lotus Therme Hotel és Spa megtekintésére, Hévízre.

 

 A szálloda munkatársai részletesen bemutatták azt a sokrétű tevékenységet, amelyet a náluk gyógyulni és pihenni vágyó vendégek megelégedésére nap mint nap végeznek. Végigvezettek bennünket a létesítményen, megmutatták a minden igényt kielégítő szobákat, az egyedül álló Holt-tengeri sóbarlangot, az általuk kínált wellness szolgáltatások helyszínét, a fürdő, szauna és masszázs részleget. Készségesen válaszoltak a diákok által feltett kérdésekre. Külön kiemelték, hogy a náluk foglalkoztatott szakembereknek milyen magas szakmai elvárásokkal kell szembenézniük. Hangsúlyozták az idegennyelvek ismeretének fontosságát.

A szakmai látogatás sikerét növelte, hogy aznap rendezték meg náluk a 4. Szabó Levente emlékversenyt. A Lotus Therme Hotel második alkalommal adott otthont e neves gasztronómiai rendezvénynek. A helyszínen tanulóink közelről végignézhettek egy koktélversenyt és egy színvonalas chefpárbajt, megkóstolhatták a kiállítók által bemutatott termékeket.

A hévízi rendezvény az idegenforgalom és vendéglátás körébe tartozó szakmákat művészi szinten művelő mesterek bemutatója. Nagy örömünkre szolgált, hogy Prikryl József főszervezőtől mThúrysok asztalaeghívást kaptunk erre a seregszemlére, amely a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei Regionális Szervezete együttműködésének keretében valósul meg. A Lotus Therme Hotel és Spa gyönyörű környezetében megszervezett, színvonalas rendezvény megtekintése reményeink szerint közelebb hozza a gyerekekhez a vendéglátós szakmákat, és felhívja figyelmüket a bennük rejlő karrierlehetőségekre. A szállodában tett szakmai látogatás rádöbbentette a diákokat arra, hogy nem elég ha valaki jó szakember, kiválóvá kell válnia. A tudás és a szakmai alázat a siker elengedhetetlen feltétele.

„ A pályaorientációval kapcsolatos tanácsadási és szervezési feladatok végrehajtása az NFA terhére a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg (NFA-KA-NGM-5/2012/TK).”