Üdvözöljük a

KANIZSAI SIKER AZ SZKTV-n

honlapján!

-

KANIZSAI SIKER AZ SZKTV-n

Szerző: dr Baloghné Nagy Katalin | 2014. május 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2014-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „VII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2014. április 14-16-a között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor.

győzteseink

 A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve  a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

2014-ben a szakmák országos  versenyeit a nappali tagozaton végzős tanulók számára, a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére gondozásra átadott szakképesítések közül 38-ban hirdettük meg.


Nagykanizsáról 97 diák írta meg januárban az írásbeli fordulót, közülük heten jutottak az előválogató versenyekre. A döntőben városunkat Huller Zsolt képviselte, aki meg is nyerte a kárpitosok versenyét. Sok szeretettel gratulálunk Zsoltnak, és felkészítő tanárának Angyalosi Miklósnénak. Munkájukhoz további sikereket kívánunk.

 

Kamaránk szervezésében 80 pályaválasztás előtt álló hetedik, nyolcadik osztályos diák látogathatott el a döntőre. A helyszínen szurkoltunk a versenyzőknek.