Üdvözöljük a

Első diplomások a nagykanizsai főiskolán

honlapján!

-

Első diplomások a nagykanizsai főiskolán

Szerző: Kovács Dániel | 2005. augusztus 3.

Első alkalommal adtak át diplomát Nagykanizsán a Veszprémi Egyetem kihelyezett képzési helyén. Nagykanizsa az elmúlt évtized végéig az egyetlen megyei jogú város volt Magyarországon, ahol nem létezett felsőoktatás.
A helyzet 2000-ben változott meg. A most végzetteket az anyaintézmény, a Veszprémi Egyetem rektora úttörőknek nevezte. Talán ezért is a nagykanizsai főiskola B épületében, a volt úttörőházban adták át a diplomákat.
4 évvel ezelőtt 40 diák kezdte meg tanulmányait Nagykanizsán idegenforgalom és szálloda szakon. Most 17-en vehették át diplomájukat.
Az intézmény vezetői szerint a nagymértékű lemorzsolódásnak elsősorban a magas követelményszint az oka. Ezen a főiskolai szakon egyedi módon két középfokú nyelvvizsga szükséges a diploma megszerzéséhez.
A Veszprémi Egyetem rektora azt mondta: piacképes szakokat indítottak Nagykanizsán. Dr. Gál Zoltán hozzátette: a magas színvonalú képzés segíti a végzősök elhelyezkedését.
A rektor a Magyar Rádió kérdésére elmondta: a jelenlegi szakok megtartása mellett újabbakat szeretnének indítani, de hosszabb távú terveik között egy önálló egyetemi kar létrehozása is szerepel Nagykanizsán.

Forrás: www.edupress.hu