Üdvözöljük a

Milyen előnye származhat a gazdálkodószervezetnek a tanulószerződés megkötéséből?

honlapján!

-

Milyen előnye származhat a gazdálkodószervezetnek a tanulószerződés megkötéséből?

Szerző: Bagonyai Szilvia| | 2010. szeptember 7.

A gazdálkodószervezet üzleti sikereinek, versenyképességének fontos feltétele a jól felkészült, a szervezet érdekeit szem előtt tartó, elkötelezett szakember gárda foglalkoztatása. 
 

A tanulók tanulószerződés keretében való gyakorlati képzési – a gazdálkodószervezetnek lehetőséget ad a tanítványok szabad kiválasztására. A gazdálkodószervezet a „saját nevelésű” munkavállalókból kisebb kockázattal építheti ki szakember gárdáját, oldhatja meg munkaerő-utánpótlását. A tanulószerződés keretében megvalósuló gyakorlati képzés során a tanulókról kiderül, hogy - a szakmai ismeretek elsajátítása mellett - mennyire tudnak azonosulni a gazdálkodószervezet céljaival, elvárásaival. Rendelkeznek-e mindazokkal az értékekkel – munkaszeretet, minőségtudat, megbízhatóság, kreativitás, bizalom -, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet eredményes működéséhez.

 

 

Ezt sokszor pénzben ki sem fejezhető lehetőséget bővíti, hogy a tanuló, a szakmai alapképzést követően, alkalmassá válik az irányítás melletti munkavégzésre, értékteremtésre. Mindemellett a képzés költségei – a későbbiekben ismertetett módon – a szakképzési hozzájárulási kötelezettségből leírhatók, illetve visszaigényelhetők. A társasági adótörvény szerint havonta az adólap is csökkenthető.