Üdvözöljük a

Nagykanizsai siker az SZKTV döntőjében!

honlapján!

-

Nagykanizsai siker az SZKTV döntőjében!

Szerző: Molnár Renáta | 2019. március 22.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „XII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2019. március 12-14. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén került sor.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „XII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2019. március 12-14. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén került sor. Kamaránk szervezésében 80 pályaválasztás előtt álló hetedik, nyolcadik osztályos diák látogathatott el a döntőre.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

2019-ben a szakmák országos versenyeit a nappali tagozaton végzős tanulók számára, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére gondozásra átadott szakképesítések közül 60 szakmában került meghirdetésre.

Nagykanizsáról több, mint 60 diák írta meg januárban az írásbeli fordulót, közülük hárman jutottak az előválogató versenyekre. A döntőben városunkat a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolájából Markán Zoltán képviselte, aki a gépi forgácsolók versenyében a dobogó 3. fokára állhatott fel. Sok szeretettel gratulálunk Zoltánnak, felkészítő tanárának, Kondákor Attilának, és gyakorlati oktatójának Sipos Józsefnek. Munkájukhoz további sikereket kívánunk!