Üdvözöljük a

Tíz perc az üzleti környezet javításáért az EU-ban

honlapján!

-

Tíz perc az üzleti környezet javításáért az EU-ban

Szerző: Kovács Dániel | 2005. augusztus 2.

A bizottság kérdőívének kitöltésével hozzájárulhat az üzleti környezet vállalkó-barátabbá tételéhez.

Az Európai Bizottság elkötelezett híve azon szabályozórendszer tökéletesítésének, amelyben az európai vállalkozások működnek, ezáltal segítve őket abban, hogy versenyképesek maradjanak a globális piacokon. Egy erős európai gazdaság erős vállalatai több munkahelyet teremtenek és nagyobb gazdasági növekedést eredményeznek.

Ez valamennyi polgár számára előnyös – és lehetővé teszi, hogy fenntartsuk és erősítsük Európa jólétét és életminőségét. A növekedést és munkahelyteremtést célzó, úgynevezett lisszaboni stratégia keretében nagy erőfeszítéseket tettek a szabályozórendszer tökéletesítése érdekében.

A konzultációs eljárások új lendületet kaptak, jelenleg zajlanak jelentős új törvényhozási javaslatok hatásvizsgálatai, a meglévő jogszabályokat pedig hatékonyságuk alapján értékelik. Március közepén a Bizottság újabb lépéseket jelentett be a \"Megfelelőbb szabályozás a növekedés és munkahelyteremtés érdekében\" című közleményében. Ehhez 2005 októberétől egy jelentős új egyszerűsítési program is társul. Annak biztosítása érdekében, hogy a program valós problémákra válaszol, az Európai Bizottság örömmel veszi a cégek és más érdekelt felek véleményét azzal kapcsolatban, mely szabályokat kellene egyszerűsíteni azért, mert a fenntartható növekedés útjában állnak, visszatartják az üzleti beruházást, vagy hátráltatják a munkahelyteremtést.

Véleményét fontosnak tartjuk.

Az összegyűjtött véleményeket a Bizottság ún.bürokráciafigyelő szolgálata vizsgálja meg, továbbá a felelős bizottsági szolgálatok is ellenőrzik.

Előre is köszönjük a kérdőív kitöltésére fordított időt.

Amennyiben konkrét problémája adódott bármely más tagország vállalatával, hatóságával, törvényeivel vagy rendelkezéseivel, kérjük írja meg nekünk és mi közvetlenül továbbítjuk ehhez a szolgálathoz, mely segítségével a Bizottság láthatja, hogy hol vannak problémák, min kell változtani, hogy a vállalkozások működése a lehető leg zavartalanabb legyen.