Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 program

2016. augusztus 10.

A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése is, támogatva a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősítését, ösztönözve a vállalatokat „gyakornoki helyek” kialakítására. Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.
A program elsődleges célja a fentiekkel összhangban a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.  

Közműcsatlakozás tárgyában kiadott sajtóközlemény

2017. szeptember 15.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

Bolognai Gyáriparos Szervezet látogatása

2017. július 21.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara idén szeptember hónap végére üzleti napot tervez a Bolognai Gyáriparos Szervezet részéről érkező bolognai cégekkel együttműködve.

Elképzelésünk szerint a nap folyamán lehetőség nyílna kétoldalú B2B találkozókra.

A Napenergia Hasznosítása Németországban és Magyarországon - DUIHK Konferencia és kooperációs megbeszélések

2017. június 9.

A DUIHK 2017. június 20-án konferenciát szervez, amelyen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat napenergia hasznosításának helyzetéről Magyarországon és Németországban. A rendezvényen bemutatkoznak ezenkívül német innovatív vállalatok.

 

A rendezvény 2017. június 21-én és 22-én kooperációs megbeszélésekkel egészül ki olyan német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon. A részvétel a rendezvényen ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Munkavédelmi Szeminárium sorozat

2017. június 7.

A Nemzetgazdasági Minisztrérium Munkavédelmi Főosztálya és a Munkabizonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szakemberek Egyesülete (MUFOSZ) közös szervezésében egy Munkavédelmi Szeminárium sorozat kerül megvalósításra Budapesten. 

 
A Szeminárium sorozat minden hónapban egy-egy kiemelkedő jelentőségű munkavédelmi témát dolgoz fel. A témakörök kiválasztásának fő szempontja volt, hogy a szekamberek mindennapos munkájához szükséges ismereteket bővítsék, tudásukat elmélyítsék. 
 
A Munkavédelmi Szeminárium sorozat tervezett témáit és a szeminárium részleteit a mellékelt dokumentum tartalmazza.  

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2017. május 17.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet

 

a  „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK”

elismerő cím elnyerésére

INDUL AZ MKIK GVI 2017. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2017. április 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2017. április 27-ig várjuk!

MEGHÍVÓ: Üzleti delegáció Pristinába és Durresbe részleges szállásfinanszírozással 2017. május 15-17.

2017. április 5.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata 2017. május 15-17. között üzleti delegációt szervez Koszovóba és Albániába.

 

Felhívás a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj elnyerésére

2017. március 31.

A Magyar Formatervezési Díj elnyerésére a nyilvános pályázatot a Nemzetgazdasági Miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdeti meg. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.

Éttermek ÁFA változása

2017. február 1.

A mellékelt linken egy értelmező összefoglalót találnak az éttermek ÁFA csökkentésével kapcsolatban.

Sok gyakorlati probléma, tisztázatlan kérdés merült fel, jónéhányra itt a válasz.

 

http://rynoline.hu/2017/01/az-ettermek-afa-valtozasa-2017/

Adókedvezményes adományozás határokon átívelően

2016. november 14.

Figyelmükbe ajánljuk a Kárpátok Alapítvány által hozzánk eljuttatott lehetőséget, amely vállalkozások számára kedvező lehet.

KanizsaBike bérkerékpár rendszer

2016. november 7.

A VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. a Nagykanizsán újonnan bevezetésre kerülő KanizsaBike bérkerékpár rendszer üzemeltetőjeként nagy hangsúlyt fektet a közösségi kerékpározás népszerűsítésére. A KanizsaBike rendszer által nyújtott csoportos kerékpározás lehetőségét kívánja bemutatni a helyi cégek és intézmények számára.

Meghívó - 2016. október 11.

2016. október 4.

"Fókuszban a KKV-k pályázati lehetőségei"

Gábor Dénes Díj 2016 - Pályázati felhívás

2016. szeptember 30.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetésre kerül a Gábor Dénes-díj, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

Ingyenes nyelvi képzés a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban

2016. szeptember 13.

A Nagykanizsai Szakképzési Centrumban 2016. szeptemberétől ingyenes nyelvi, informatikai és vállalkozási ismeretek tanulására nyílik lehetőség.

Kamarai hozzájárulás. Határidő: március 31!

Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozások figyelmét, hogy a 2017. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2017. március 31. 

 
 

Beszállítói lehetőség magyar gyártók számára az OBI-nál, Németország legnagyobb barkácsáruházláncánál

2017. július 31.

Tájékoztatásul továbbítjuk az OBI felhívását, miszerint magyar beszállítókat keres barkácsüzleteinek árufeltöltéséhez, a profiljukba tartozó összes termékkategóriában (Do It Yourself=DIY - barkács). A részletes terméklista angol nyelven a csatolmányban található.

MEGHÍVÓ - Kamarai üzleti delegáció Kuvaitba és Ománba

2017. július 7.

Üzleti delegáció Kuvaitba és Ománba a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

szervezésében

 

2017. november 5-10.

Kuvaitváros és Maszkat

Magyar Kézműves Remek - Szakmai Nap

2017. június 9.

A Magyar Kézműves Remek pályázati felhívásának 7. pontjában leírtak szerint az MKIK tájékoztató szakmai napot szervez a pályázók és az érdeklődők számára.

 

A szakmai napon szakértőkkel, leendő zsűritagokkal történő konzultáció lesz, ahol a résztvevők választ kaphatnak kérdéseikre korábbi, illetve idén beadandó pályázati anyagukkal kapcsolatban.

osztrák minimálbérszabályozással kapcsolatos 2017. június 1-től érvényes változások

2017. június 7.

2017. június 1-től egyszerűsödik a személy- és áruszállítással foglalkozó vállalkozások munkavállalóinak bejelentése és annak dokumentációs kötelezettsége.

Az ezzel kapcsolatos tájékoztató anyagok az osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium honlapján is megtalálhatók, a www.entsendeplattform.at oldalon.

 

A ZKO3-T fuvarozói bejelentő nyomtatvány német és angol nyelven már elérhető: https://www4.formularservice.gv.at/formularserver/user/formular.aspx?pid=fe66cedb506e495c94b3e826701443e5&pn=B0d66e914664149109b455bce26ceca4a

 

Az elfogadott módosításokat német nyelven, a mellékelt dokumentum tartalmazza. 

A „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” MESTEREI SEGÍTŐ KEZET NYÚJTANAK

2017. május 9.

Bizonyára Önök is hallottak már Ábrisról, arról a kisfiúról, aki egy ritka genetikai betegségben szenved.

Az osztrák minimálbérszabályozással kapcsolatos tervezett változások

2017. április 5.

2017. március 31-én a Bécsi Magyar Nagykövetség vezető külgazdasági attaséjától az alábbi tájékoztatást kaptuk, amelynek rövid tartalma az alábbi.

A Siemens beszállítókat keres

2017. március 31.

A Siemens Zrt.  beszállítókat keres különböző beszerzési területekre, főként fémmegmunkáló és elektronikai profilú vállalkozások jelentkezését várják . A cég megadta a beszerzésére vonatkozó igényeket és elvárásokat.

MEGHÍVÓ - MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA INFORMÁCIÓS NAP NAGYKANIZSA

2017. február 8.

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára.

Meghívó - "Fontos változások a vállalkozások életében"

2016. november 29.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

 

„Fontos változások a vállalkozások életében”

címmel

 

tájékoztató előadást szervez,

amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

"Határtalanul" pályázat

2016. november 11.

A Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola fodrász és női-szabó tanulói,

 A „ HATÁRTALANUL” pályázat keretében Székelyudvarhelyre a látogattak.

Meghívó - Modern Vállalkozások Programja - 2016. október 20.

2016. október 13.

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! projekt információs napjára.

INDUL AZ MKIK GVI 2016. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2016. október 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

TSZSZ szakértői pályázat

2016. szeptember 30.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.