Üdvözöljük a

„Összefogás és együttműködés” - Sikeres konzultációsorozat Kamaránk szervezésében

honlapján!

-

„Összefogás és együttműködés” - Sikeres konzultációsorozat Kamaránk szervezésében

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2024. március 28.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara megalkotott egy gazdaságfejlesztési koncepciót, a város, a térség fejlődésének elősegítésére. „Amennyiben a térség fejlődik, új beruházások jönnek, új munkahelyek létesülnek, így lesz kereslet a kereskedőknek, szolgáltatóknak, vendéglátó egységeknek.” – fogalmazott dr. Polay József elnök a 2023. évi TOP 100 kiadványban.

Ennek elősegítése érdekében kamaránk úgy döntött, hogy 2023-ban elindít egy konzultációsorozatot, amelynek keretében a minisztériumok is megismerhették a térség problémáit és ráirányítottuk a figyelmet a szükséges kormányzati lépésekre.

A konzultációsorozat részeként eddig Nagykanizsára látogatott Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára, Bókay Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes, dr. Parragh László, az MKIK elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Joó István, a HIPA és Köves Béla, a NIPÜF vezérigazgatója. 

A konzultációk mellett együttműködési megállapodást írtunk alá a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Kft-vel (MFOI).

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési Koncepcióját megtekinthetik az alábbi linken:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/nagykanizsa-es-vonzaskorzete-del-zala-nyugat-somogy-valamint-a-hatar-menti-tersegek-gazdasagfejlesztesi-koncepciojanak-kulcsteruletei-17693

 

 

A Konzultációsorozat részeként megvalósult rendezvények:

 

  • Navracsics Tibor Miniszter Úr a kamarai rendezvényen

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara 2023. szeptember 8-án tartotta  immár hagyományossá vált Gazdasági Fórumát a Medgyaszay-házban, melyre elfogadta meghívásunkat Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Dr. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete, Dr. Marjan Cencen, a Szlovén Köztársaság magyarországi nagykövete és Dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

A rendezvényen átadásra kerültek a kamarai kitüntetések is.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/navracsics-tibor-miniszter-ur-a-kamarai-rendezvenyen-116772

 

  • Konzultáció az Építési és Közlekedési Minisztérium részvétel

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara 2024. február 1-én konzultációt tartott az Építési és Közlekedési Minisztériummal.

A konzultáció egy hosszú egyeztetésfolyamat eredményeként valósult meg és része a kamarai gazdaságfejlesztési konzultáció-sorozatnak, amelynek fő célkitűzése Nagykanizsa és térségének gazdasági fellendítése.

A rendezvényen dr. Polay József elnök és  Csepreghy Nándor államtitkár tartott előadást.

Fotó: Szakony Attila

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/folytatodott-a-konzultaciosorozat-az-epitesi-es-kozlekedesi-miniszterium-reszvetel-116843

 

  •  Vízügyi konzultáció a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

Vízügyi Konzultációra érkezett Nagykanizsára V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára 2023. április 28-án. A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvényt dr. Polay József, a kamara elnöke nyitotta meg. 

A rendezvényen előadást tartott még Borsos Krisztina, a Hidrofilt Kft. ügyvezetője, kamaránk alelnöke, valamint Gerencsérné Dr. Berta Renáta, a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ, Víztechnológiai Kutatócsoport főigazgató-helyettes asszonya.

A konzultációt megelőzően az Államtitkár látogatást tett a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt.-nél.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/vizugyi-konzultacio-a-nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara-szervezeseben-116870

 

  • A Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárának látogatása Nagykanizsán

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére Gazdaságfejlesztési Konzultációra érkezett Nagykanizsára Bókay Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvényt dr. Polay József, a kamara elnöke nyitotta meg.

A rendezvényen előadást tartott még Heffner Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezető befektetésösztönzési tanácsadója,

Dr. Tóth Tamás, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatói tanácsadója, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda részéről pedig Dr. Littvay-Kovács Áron jogi és Sere Péter project menedzser tartott előadást.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/folytatodott-a-gazdasagfejlesztesi-konzultacio-sorozat-a-nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara-szervezeseben-116689

 

  • Szakmai konzultáció a Miniszterelnökség területfejlesztési parlamenti államtitkárával


2023. június 8-án dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár volt a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara vendége. A Területfejlesztési Miniszterrel kötött partnerségi megállapodás alapján a két fél áttekintette a Kamara által megalkotott gazdaságfejlesztési koncepció kulcsterületeit.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/szakmai-konzultacio-a-miniszterelnokseg-teruletfejlesztesi-parlamenti-allamtitkaraval-116712

 

  • Díjátadással egybekötött Gazdasági Konzultáció


Az 2023. október 12-én a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezésre került Gazdasági konzultáció fő témája Dél-Dunántúl fejlesztése volt.

A rendezvény résztvevői dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosának előadását hallgathatták meg.

 

A rendezvényen került átadásra a Kamarai Gazdaságfejlesztési Díj és ünnepélyes keretek között került sor a sikeres vizsgát tett autószerelők Mesterlevél átadójára is.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/dijatadassal-egybekotott-gazdasagi-konzultacio-116789

 

 

  • Fókuszban a Dél-zalai régió befektetésösztönzése

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető- és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF Zrt.) voltak a NAKKIK Gazdaságfejlesztési konzultáció-sorozatának következő vendégei 2024. február 14-én.

A kamarai rendezvény célja Nagykanizsa gazdaságának fejlesztése és új befektetések ösztönzése volt.

A konzultáción Joó István, a HIPA vezérigazgatója, Köves Béla, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója és Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos tartottak előadást.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/fokuszban-a-del-zalai-regio-befektetesosztonzese-116871

 

  • Együttműködési megállapodás az MFOI-val


A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara december 12-én együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Kft-vel (MFOI).

A megállapodást dr. Petri Bernadett az MFOI ügyvezetője és dr. Polay József elnök írták alá.

 

A rendezvény részletes összefoglalója:

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/egyuttmukodesi-megallapodas-az-mfoi-val-116813