Üdvözöljük a

Fókuszban a Dél-zalai régió befektetésösztönzése

honlapján!

-

Fókuszban a Dél-zalai régió befektetésösztönzése

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2024. február 14.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető- és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF Zrt.) voltak a NAKKIK Gazdaságfejlesztési konzultáció-sorozatának következő vendégei 2024. február 14-én, melyen korábban már több szakminisztérium és kormányzati szereplő is részt vett. 

A kamarai rendezvény célja Nagykanizsa gazdaságának fejlesztése és új befektetések ösztönzése volt.

A konzultáción Joó István, a HIPA vezérigazgatója, Köves Béla, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója és Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos tartottak előadást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke 

előadásában hangsúlyozta, hogy tényleges fejlődés eléréséhez szükség van az összefogásra és együttműködésre a várossal, a határ menti partnerekkel.

 

 

Kiemelte, hogy szükséges a Nagykanizsa–Zalaegerszeg közúti nyomvonalat követően, a Nagykanizsa–Kaposvár (M9) nyomvonal megépítése. A vasútvonalat érintően elengedhetetlen a Nagykanizsa–Zalaszentiván vonal villamosítása, a Nagykanizsa–Balatonszentgyörgy vágány felújítása, továbbá erősen ösztönöznünk kell az új Mura-híd megépítését. A térség gazdasági fejlődése szempontjából kiemelt szerep juthat a Science Parknak, illetve Nagykanizsa - földrajzi helyzetéből adódóan - egy logisztikai park kialakításával a térség egyik kiemelkedő gazdasági szereplőjévé válhat.

 

 

 

Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetője elmondta, hogy a jövőben a Kormány figyelme befektetési szempontból a déli országrész felé fog irányulni, hiszen tudatában van annak, hogy a zalai régió mennyire híján van az új befektetőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos elmondta, Nagykanizsa is részesülhet a 

területfejlesztési forrásokból, de felhívta a figyelmet a Zalaegerszeggel való szoros gazdasági együttműködés fontosságára is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köves Béla vezérigazgató jelezte, hogy Zalaegerszeg, Kaposvár és Nagykanizsa vonatkozásában itt van a legnagyobb szabad ipari parki terület.