Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tájékoztató - ügyfélfogadás

2020. november 9.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt

 

2021. április 6-tól a személyes ügyfélfogadás

korlátozottan működik.

 

 

Kérjük, hogy csak az alábbi ügyek esetén, előzetes időpont egyeztetés után keresse fel ügyfélszolgálatunkat:

 

Széchenyi Kártya ügyintézés

Tanulószerződés ügyintézés

Okmányhitelesítés

Kamarai hozzájárulás befizetése

 

 

Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozások figyelmét, hogy

a 2021. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

a vírushelyzetre való tekintettel

2021. április 30.

 

A kamarai hozzájárulás befizetésénél kérjük, hogy lehetőség szerint az átutalást részesítse előnyben.

Bankszámlaszámunk: Sberbank 14100134-12287549-13000004

A közlemény rovatban szíveskedjen feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

 

Elérhetőségeink:

93/516-670

30/754-3616

 nakkik@nakkik.hu

 

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

INDUL AZ MKIK GVI 2021. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2021. április 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

A mostani adatfelvétel témakörei között sajnos továbbra is fontos téma a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. A kérdőív a https://kutatas.gvi.hu/index.php/592367 címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2021. április 30-ig várjuk!

 

Átvevőpontként sem működhetnek a zárva tartásra kötelezett üzletek

2021. március 18.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) kormányrendelet  végrehajtásával kapcsolatban számos kérdés érkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához.

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

2021. március 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idei évben több mint 5,4 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.

Ezek az ágazatok jogosultak a kibővített bértámogatásra

2021. március 8.

Megjelent a kibővített bértámogatás részleteit tartalmazó kormányrendelet.

Az új szabályok értelmében az érintett ágazatok március hónapra vehetik igénybe a bértámogatást. Az érintett tevékenységet végzőknek márciusban nem kell majd bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében. A már megfizetett bérleti díjakat március 16-ig vissza kell fizetni.

Indul a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

2021. március 4.

2021. március 8-tól elérhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön országszerte az MFB Pontokon.A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a területi kereskedelmi és iparkamarák kiemelten támogatják a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó gazdasági intézkedéseket. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hatalmas segítség az érintetteknek, hiszen forráshoz jutási lehetőséget biztosít a legkisebb, a válság által leginkább sújtott ágazatban működő vállalkozóknak a likviditási problémák áthidalására, illetve a járvány utáni működés felkészülésére.

Már elérhető a 2021. évi Adótanácsadó

2021. február 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is kiadta általános adózási tájékoztatóját, ami a kis- és középvállalkozásoknak segít eligazodni a különböző adónemek, és adózási formák között.

A kiadvány ingyenesen átvehető ügyfélszolgálatunkon, illetve online is elérhető IDE kattintva.

Online adókonferencia

2021. február 5.

Meghívó

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint partnere a KKVHÁZ - a Magyar Gazdaság Kávéháza szeretettel meghívja Önt a 2021 február 16-án 14:00 – 16:00 között sorra kerülő online adókonferenciára, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyújt kizárólag Zala megye és ezen belül Nagykanizsa vállalkozóinak.

Magas állami kitüntetésben részesült Dr. Polay József a NAKKIK elnöke

2020. november 30.

Októberben a pénzügyminiszter által adható legjelentősebb szakmai tárcakitüntetésben, „Magyar Gazdaságért” díjban részesült elnökünk. A kitüntetést kiemelkedően eredményes szakmai tevékenysége és sikeres életútja elismeréséül kapta. Az emlékplakett ezüstből készült és első oldalán Gróf Széchenyi István „a legnagyobb magyar” arcképét, míg másik oldalán a Lánchíd sziluettjét és idézetet tartalmaz. Elnökünknek idén ez már a harmadik jelentős elismerése, hiszen májusban „Közgazdász Nagydíjat” – az országban egyedüliként-, augusztusban pedig „Kamarai életműdíjat” kapott.

FELHÍVÁS ORSZÁGOS VIZSGAFELÜGYELŐI NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRE

2020. november 13.

A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Szkr.) 272. § (1) és (3) bekezdése értelmében a szakmai vizsga vizsgabizottsága három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja felel a szakmai vizsga szabályszerűségéért. A vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagját (azaz a vizsgafelügyelőt) a szakmai vizsga helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja. 

Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás - letölthető igazolás minta

2020. november 11.

A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvénytervezetét

2020. október 15.

A Pénzügyminisztérium 2020. október 13. napján benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amelyben a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) adóbürokrácia csökkentésére tett javaslatai szerepelnek.

Meghívó - Országos Online Konferencia - Logisztika 4.0.

2020. október 14.

Tisztelt Vállalkozásvezető!

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szeretettel meghívja Önt az alábbi online rendezvényre 2020. október 21-én, szerdán 13.00 órától.

Cleantech in Paris Region - pályázati felhívások

2020. szeptember 30.

Szíves tájékoztatásul bemutatjuk a Párizsi Nagykövetségtől érkezett alábbi franciaországi pályázati lehetőségeket „cleantech” megoldásokkal rendelkező startupok, KKV-k számára.

Tájékoztatás az NKFIH támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról

2020. szeptember 18.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (továbbiakban: NKFIH) tájékoztatást tett közzé honlapján a COVID-19 fertőzés okozta humánjárvánnyal összefüggésben a támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról.

Átadták a kamarai kitüntetéseket

2020. szeptember 9.

A Küldöttgyűlés hivatalos részét követően dr. Parragh László az MKIK elnöke, dr. Polay József, a NAKKIK elnöke, Cseresnyés Péter, Kereskedelempolitikáért és Fogyasztóvédelemért Felelős államtitkár, Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere adta át a kamarai kitüntetéseket.

A kereskedelmi és szolgáltató szektor mielőbbi újraindítására tett javaslatot a kamara - Sajtóközlemény

2021. március 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyeztetést folytatott a miniszterelnökkel a kereskedelmi és szolgáltató szektor mielőbbi újraindítása érdekében. Az MKIK teljes mértékben elkötelezett az emberi élet megóvása iránt azzal, hogy ezt kísérnie szükséges egy jól strukturált gazdasági újraindítási tervnek, amely magában foglalja az üzletek és szolgáltatások gyorsabb ütemű, célzott és rendkívül felelősségteljes megnyitását. Az MKIK ezen javaslata összhangban áll valamennyi Európai Uniós tagállam gyakorlatával, intézkedéseivel.
 

Két hét múlva már minden számlát lát az adóhivatal

2021. március 18.

Március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak. Április 1-től minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal.

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön - további vállalkozásokkal bővült a lista

2021. március 18.

2021. március 16-tól újabb vállalkozói kör számára  válik elérhetővé a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön.

Újabb korlátozó intézkedések

2021. március 8.

Megjelent a Kormány 104/2021.(III.5.) Korm.rendelete a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról, az alábbiakban olvashatók a részletes szabályok.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2021

2021. február 23.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2021” címmel.
 
A kiadvány ingyenesen átvehető ügyfélszolgálatunkon, illetve elérhető online IDE kattintva.

Tájékoztatás a helyi iparűzési adó kapcsán

2021. február 18.

A helyi iparűzési adóról szóló rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021-ben csak az adott előleg-fizetési időpontban esedékes adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni, de az adókönnyítés igénybevételéhez a vállalkozónak 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára nyilatkoznia kell.

Országos Kollégiumi Elnökválasztás

2020. november 30.

Az MKIK elnöksége alakuló ülésén Dr. Polay Józsefet, a NAKKIK elnökét a Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégium elnökévé választotta.

FELHÍVÁS ÁGAZATI ALAPVIZSGA VIZSGAELNÖKI NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRE

2020. november 20.

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 91. § (1)-(3) bekezdése alapján a gazdasági kamara az adott ágaztában történő munka végzéshez szükséges szakmai alaptudást és kompetenciát országosan egységes eljárás keretében mérő ágazati alapvizsga megszervezéséhez, az Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékbe történő felvétel céljából pályázatot hirdet.

 

Az Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékbe jelen pályázati felhívás alapján lehet jelentkezni.

Káoszból rend - Hogyan fordítsuk előnyünkre a NAV adatszolgáltatást?

2020. november 12.

MEGHÍVÓ
Tisztelettel meghívjuk Önt a Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat

Káoszból rend - Hogyan fordítsuk előnyünkre a NAV adatszolgáltatást?

 

Digitális megoldások vállalkozása dokumentumainak, számláinak és pénzügyi bizonylatainak kezelésére c. rendezvényére

 

 

A kormány kihirdette a legújabb védelmi intézkedéseket

2020. november 11.

A védelmi intézkedéseket tartalmazó Kormányrendeletek elérhetőek a Magyar Közlöny 2020. évi 242. számában és a csatolt fájlban.

 

BREXIT-re való felkészülést segítő tájékoztató linkekkel

2020. október 15.

Szíves tájékoztatásul olvashatják Takács Szabolcs, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (Brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztosa által megküldött alábbi tájékoztatást.

Csalással való próbálkozás a Brexitre való hivatkozással

2020. szeptember 30.

Szíves tájékoztatásul olvashatják a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályától érkezett alábbi felhívást.

Tájékoztatás GINAPP alkalmazásról

2020. szeptember 29.

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazását, a GINAPP-ot.

Tájékoztatás a 2021-ben megváltozó szabályokról a jótállási igényekre vonatkozóan

2020. szeptember 15.

Figyelmükbe ajánljuk a kormány 270/2020. (VI. 12.). számú rendeletét – az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról –, amely értelmében lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban.