Üdvözöljük a

Folytatódott a Gazdaságfejlesztési Konzultáció-sorozat a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

honlapján!

-

Folytatódott a Gazdaságfejlesztési Konzultáció-sorozat a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2023. május 17.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére Gazdaságfejlesztési Konzultációra érkezett Nagykanizsára Bókay Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvényt dr. Polay József, a kamara elnöke nyitotta meg, majd Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint Balogh László Nagykanizsa polgármestere köszöntötte a vendégeket. 

Bókay Márton helyettes államtitkárral tartott konzultáción szó esett a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodás fontosságáról, a kis- és közepes vállalkozások termelékenységének, innovációs tevékenységének, továbbá versenyképességének javításáról.  A Helyettes Államtitkár továbbá arról is szólt, hogy a Kormány célzottan is támogatja a kiemelt iparágak vállalkozásainak fejlesztéseit és a jövő szempontjából meghatározó technológiai innovációk elterjedését. A Kormány meglévő programjaival egyszerre kíván segítséget nyújtani a vállalkozások széles körének, külön figyelmet fordítva a kistelepülések vállalkozóira, nagy növekedési potenciállal bíró vállalkozásokra, továbbá a kiemelt iparágaink vállalkozásaira.

 

A Helyettes Államtitkár beszédében kiemelte: a Kormány elsődleges céljai között szerepel a hazai gazdasági szereplők pozíciójának megerősítése a kiemelt stratégiai ágazatokban.

 

A rendezvényen előadást tartott még Heffner Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezető befektetésösztönzési tanácsadója, dr. Tóth Tamás, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatói tanácsadója, továbbá a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda részéről Dr. Littvay-Kovács Áron jogi előadóés Sere Péter project menedzser