Üdvözöljük a

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodó-képességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

honlapján!

-

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodó-képességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2023. február 14.

Képezné dolgozóit? Az új technológia elsajátításához új ismeretekre lenne szükség? Jól jönne egy új jogosítvány vagy egy együttműködést fejlesztő tréning? Csiszolni kellene a nyelvtudást? - Finanszírozza pályázati forrásból vállalati képzéseit a GINOP Plusz 3.2.1-21 projekt támogatások igénybevételével.

A mikro-, kis-, középvállalkozások 75 millió forintot, nagyvállalatok pedig 150 millió forint maximális támogatási összeget igényelhetnek munkaerő-fejlesztésre.

A pályázatban képzések (szakmai és/vagy soft skill és/vagy informatikai és/vagy nyelvi) megvalósítására, kieső munkaidő kapcsán bértámogatásra, továbbá projekt-előkészítési, projektmenedzsmenti és szakmai megvalósítói költségre igényelhető támogatás.

Egy munkavállalóra 250.000 forint képzési költség igényelhető, míg kiemelt szempontok teljesülése esetén 350.000 forint. Az adminisztrációs előírások teljesítésére szakmai megvalósító költsége számolható el, havonta 300.000 forintos keretösszegig.

A pályázati konstrukció nagy előnye, hogy a költségek fedezésére - a bértámogatási elemen kívül - a megítélt támogatási összeg előlegként igényelhető, így az a hatósági döntést követően 15 napon belül folyósításra kerül a szervezet részére.

A támogatás részleteiről a https://nfsz.munka.hu/cikk/1674 oldalon tájékozódhat.

Az aktuális Hirdetmény az alábbi link alatt található:

https://nfsz.munka.hu/nfsz/document/2/6/0/8/doc_url/GINOP_Plusz_321_Hirdetmeny_2_20220831.pdf