Üdvözöljük a

Együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-Dunántúli Kamarák Szövetsége a Soproni Egyetemmel

honlapján!

-

Együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-Dunántúli Kamarák Szövetsége a Soproni Egyetemmel

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2023. június 20.

Az együttműködési megállapodást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara mellett Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron Vármegye, valamint Sopron város Kereskedelmi és Iparkamaráinak elnökei és a Soproni Egyetem rektora írták alá. Az együttműködés célja a kamarák érdekeltségi körébe tartozó szervezetek versenyképességének erősítése az egyetem képzési kínálatának a vállalati igényekhez való igazításával.

 

A Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamarát Kereskai Péter titkár képviselte az eseményen. 

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében kiemelte, hogy korábban a győri Széchenyi egyetemmel már elindult ez a fajta megállapodás. A Soproni Egyetemnek a közel háromszáz éves múltja mellett, olyan egyedi képzése is van, amely a gazdaság szereplőinek, a munkavállalóknak vagy a vállalkozásoknak, modern, korszerű formában kínál felnőttképzéseket. Lehetőséget biztosít a modulokból álló képzésekre, a környezetvédelemmel vagy energiával kapcsolatos új technológiák megismerésére, az innovatív tudás megszerzésére. A most aláírt megállapodás hozadéka kettős, egyrészt erősödhet a vállalatok versenyképessége az egyetem által  kiállított tanúsítványnak köszönhetően, másrészt pedig az egyetem visszacsatolást kaphat arról, hogy az alapképzésben esetlegesen mit kellene még oktatni.

 

dr. Fábián Attila, az egyetem rektora elmondta, hogy azok a kereskedelmi kamarák, amelyekkel a Soproni Egyetem a megállapodást megköti, jól látják, hogy az innovációnak és fejlődésnek az alapját a térségben működő egyetemek adják. Olyan képzéssekkel tudják segíteni a vállalkozásokat, amelyek azok ipari tudására, kereskedelmi és gazdaságfejlesztési képességeire épülnek.

 

A megállapodás aláírása után prof. dr. Alpár Tibor rektorhelyettes vezetésével a résztvevők bepillantást nyerhettek az NRRC laborban végzett munkafolyamatokba is.

 

Forrás: kisalfold.hu; sopronmedia.hu

Fotó: Rombai Péter