Üdvözöljük a

Magyar-orosz kamarai találkozó

honlapján!

-

Magyar-orosz kamarai találkozó

Szerző: Kereskai Péter | 2016. május 3.

Dr. Polay József elnök vezetésével Togliatti városából érkezett delegációt fogadott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara 2016. április 29-én.

Az orosz küldöttséget Vitalij Matvejev, a Togliatti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vezette, tagjai Irina Szvesnyikova és Alekszej Vosztrikov  polgármesteri, illetve kormányzói tanácsadók, valamint Szvetlana Szidorova gimnáziumigazgató voltak. A delegáció a Város Napja rendezvénysorozatra érkezett Nagykanizsa oroszországi testvérvárosából.

A megbeszélés során szóba került, hogy az 1997-ben kezdődött testvérvárosi kapcsolat eddig jobbára kulturális síkon működött. A két kamarai elnök megerősítette, hogy itt az ideje, hogy városaink gazdasági téren is elkezdjék az együttműködést. Ennek első lépéseként a nagykanizsai kamara részéről az olajipari gépgyártás, a fémmegmunkálás és a turizmus területén működő vállalkozások mutatkoztak be röviden (OT Industries DKG Gépgyártó Zrt., Into 98 Kft., Ruget Magyarország Kft., Hotel Touring). Matvejev elnök úr pedig elmondta a lehetséges együttműködés területeit, melyek a turizmus, autóipar, a műtrágyagyártás és az orvosi műszergyártás.

A két elnök megállapodott abban, hogy elkezdik a két város vállalkozásait képviselő kamarák közötti információk megosztását, ezzel elősegítve a lehetséges jövőbeni gazdasági együttműködést.