Üdvözöljük a

Nagyköveti látogatás a Kamarában

honlapján!

-

Nagyköveti látogatás a Kamarában

Szerző: Torma-Paluska Ágnes | 2016. március 3.

Johann Marx, a Dél- afrikai Köztársaság magyarországi nagykövete tett látogatást Kamaránkban, ahol Dr. Polay József elnök köszöntötte a résztvevőket.

A látogatás során sor került egy üzletemberekkel történő konzultációra is, melyen jelen voltak Nagykanizsa azon legnagyobb cégei és vállalkozásai, melyek érdeklődnek Dél- Afrika iránt.

Az elnök röviden ismertette Nagykanizsa gazdasági helyzetét, a Kamara feladatait és felhívta a figyelmet a vízkezelés és víztisztítás lehetőségeire, valamint a kis- és középvállalkozások lehetséges együttműködési formáira.

 

Ezt követően a Hidrofilt Kft., a Kanizsa Trend Kft., a BWT Hungária Kft. és a Heat- Gázgép Kft. megjelent vezetői angol nyelven adtak rövid tájékoztatást a cégekről, és felvázolták egy potenciális partnerség lehetőségét. 

 

A nagykövet elmondta, hogy Nagykanizsán megvan a szakértelem és a megfelelő kapacitás, míg Afrikában jelentős kereslet mutatkozik ezek iránt. Afrika jövőbeni kérdései közül az egyik legfontosabb a víz és vízkezelés kérdése, illetve másik problémát az energiaellátás jelenti. Mindkét területen várják a nagykanizsai befektetőket és nyitottak a működőképes beruházásokra.

 

3 fő kérdésben állapodott meg az elnök és a nagykövet:

-        A Kamara összegyűjti a vizes vállalkozások bemutatkozó anyagait és eljuttatja a nagykövetnek

-        A Kamara megjelöli azokat a területeket, ahol Dél- afrikai befektetőkre számít Nagykanizsa városa

-       Johann Marx felajánlotta, hogy az eddig megtett lépésekről, a Dél- afrikai lehetőségekről egyeztető találkozót tart ősszel Nagykanizsán   

 

A rendezvény végén, melyen Dénes Sándor polgármester is jelen volt, Dr. Polay József egy Nagykanizsát bemutató könyvet, szép fényképeket és a fejetlen fehér mén patkóját adta át a nagykövet úrnak, ismertetve annak legendáját.

Az eszmecserén részt vett vállalkozók elégedetten konstatálták, hogy hasznos volt a találkozó.