Üdvözöljük a

Programelőzetes

honlapján!

-

Programelőzetes

Szerző: Rózsáné Bagonyai Szilvia | 2023. április 26.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a közeljövőben a következő programok kerülnek megrendezésre: 

 

 

 

2023. április 28. – Vízügyi konzultáció az Energiaügyi Minisztériummal

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara meghívására 2023. április 28-án V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium, víziközmű-ágazatért felelős államtitkára tesz látogatást Nagykanizsán és előadást tart az ágazatban tevékenykedő vállalkozások vezetőinek.

 

A rendezvényen az államtitkárt követően előadást tart még Borsos Krisztina, a Hidrofilt Kft. ügyvezető igazgatója, kamaránk alelnöke, Kendli Richárd, a Délzalai Víz-és Csatornamű Zrt. elnök -vezérigazgatója és Gerencsérné Dr. Berta Renáta, a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ, Víztechnológiai Kutatócsoport főigazgató-helyettese.

 

A rendezvényen a résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük lesz kérdéseiket feltenni az Államtitkár Úrnak.

 

2023. május 12. - Gazdasági Konzultáció a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal

 

Elfogadta Kamaránk felkérését egy előadás megtartására Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára.

 

A rendezvény célja, hogy segítse kimozdítani Nagykanizsa Megyei Jogú Várost, Dél-Zalát és Nyugat-Somogyot a jelenlegi stagnálás állapotából.  

 

A konzultációra meghívtuk Joó Istvánt, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatóját, Köves Bélát, a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatóját és  a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda munkatársait is, akik terveink szerint a fejlődni kívánó helyi nagy-, közepes-és kisvállalkozók számára tartanának előadást az elérhető közvetlen és közvetett EU-s forrásokról. Ezzel is segíteni kívánjuk a vállalkozások fejlődését.

 

2023. május 23. - Gazdasági Fórum és ünnepélyes díjátadó

 

„Nagykanizsa és gazdasági vonzáskörzete ( Dél-Zala, Nyugat-Somogy, Szlovénia magyar lakta területe és a Horvátországgal határos magyar területek) gazdaságának fejlesztése” címmel tartunk gazdasági fórumot május 23-án, mely rendezvény a május 3-i és 12-i konzultáció folytatása.

 

A fórumra meghívtuk és elfogadta felkérésünket egy előadás megtartására Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Kiss-Parciu Péter, regionális és határmenti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Dr. Parragh László, az MKIK elnöke, Őexc. Dr. Mladen Andrlic, a Horvát Köztársaság Budapesti Nagykövete, Őexc. Dr. Marjan Cencen, a Szlovén Köztársaság Budapesti Nagykövete, Dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

 

A konferencia keretében, ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra a Kamara Elnöksége által odaítélt 2022. évi vállalkozói díjak.

 

2023. június 8. - Személyes konzultáció a Területfejlesztési Minisztériummal

 

Meghívásunkra június 8-án Nagykanizsára látogat Dr. Latorcai Csaba parlamenti államtitkár, területfejlesztési miniszterhelyettes, akivel korábban a Minisztériumnak megküldött Dél-Zalai területfejlesztési elképzeléseink részleteit egyeztetjük.

 

A szakmai egyeztetésen részt vesz a Miniszterhelyettes Úr mellett a Magyar Fejlesztésösztönző  Iroda vezetője, valamint Kamaránk elnöke és alelnökei, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Balogh László Nagykanizsa polgármestere is.