Üdvözöljük a

Tegyünk többet a nőkért

honlapján!

-

"Tegyünk többet a nőkért"

Szerző: Torma-Paluska Ágnes | 2015. december 16.

A Kanizsai Dorottya Kórház Gyógyító Eszköztárunk Fejlesztése Alapítvány és a kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya programot indít „Tegyünk többet a nőkért, tegyünk többet a méhnyakrák megelőzéséért címmel.”

A program célja, hogy előzzük meg a bajt és segítsük a prevencióval, hogy minél több nő –feleség, anya, élettárs- élhessen sokkal tovább szerettei körében.
Ennek érdekében felhívást intézünk a nagykanizsai és Nagykanizsa környéki vállalatok és vállalkozások számára, hogy női dolgozóik szűrését anyagilag is támogassák. A szűrést előre egyeztetett körülmények között, kedvezményes alapon, a kórház osztályán, jelentősebb számú hölgy esetén a cégeknél is elvégezhetik az orvosok. A szűrés mindössze 5-10 percet vesz igénybe, viszont hosszú évekkel, évtizedekkel hosszabbíthatja meg a nők életét.
Sajnos ma még csak a női populáció 30 %-a vesz részt ilyen vizsgálaton. A rendszeres szűrés hiánya is vezet arra, hogy Magyarországon évente 1200-1300 új méhnyakrákos beteget regisztrálnak, melyből sajnos 5-600 nőt el is veszítünk. A szűrés okán időben kiderült probléma jól gyógyítható. Jól jár tehát a cég, hisz nem kell elveszíteni stabil munkatársát, nem kell hosszú táppénzt fizetni, így az állam is jól jár, és természetesen jól járnak a családok, hozzátartozók és az érintettek, akik sokáig lehetnek szeretteik körében.
A szűrés költsége mindössze 4000.-Ft/fő, ami beépíthető a költségekbe és a társadalmi gondoskodás egy szép és hasznos formája.
A kezdeményezést annak egyértelmű társadalmi és céges előnyei miatt támogatja a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.
Kiemelt média partner a Zalai Hírlap, partner a Kanizsa Tv és Kanizsa újság.
 

Csatlakozási és szűrési igény bejelentés:
Dr. Orosházi Attila főorvos
(93/502-024; attila.oroshazi@gmail.com )
dr. Polay József elnök
(30/971-8636; elnok@nakkik.hu)